Terug

Het verbruik van de terrasheaters?

Er wordt gesuggereerd dat een terrasheater op gas voordeliger is dan een heater die warmte afgeeft d.m.v. elektriciteit. Echter, is dit niet het geval. 

Voorbeeld elektriciteitskosten

Voorbeeld 1)
Een terrasheater met een vermogen van ca. 1800Watt die per jaar 80 uur wordt gebruikt op het maximale vermogen van 1800Watt = met een huidige kwh prijs van 0,21 cent per kwh zal dit 0,37 euro cent per uur zijn. 


Voorbeeld 2)
Een terrasoverkapping van 16m2 met een benodigd vermogen van ca. 3000Watt per jaar die 80 uur wordt gebruikt op het maximale vermogen van 3000Watt = met een huidige kwh prijs van 0,21 cent per kwh zal dit 0,63 euro cent per uur zijn. 

Kosten aardgas  

Uiteraard zijn de huidige m3 aardgas kosten lager dan de kwh prijs, maar de installatiekosten, onderhoudskosten en ontstekingskosten moeten ook worden meegenomen in deze kosten. Met de totale brandingsuren zal het uiteindelijk vele malen interessanter zijn om een elektrische terrasheater aan te schaffen dan een heater die op gas werkt. 

Bij horeca wel interessant?  

Alleen wanneer terrasverwarmers veel worden gebruikt, zal het type dat op gas werkt goedkoper zijn. Voor horeca-ondernemers met meerdere toestellen kan dit dus op jaarbasis zeker interessant zijn. Echter, zullen er wel aan bepaalde veiligheidseisen moeten worden voldaan alvorens u gebruik gaat maken van terrasheaters op gas. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »