Terug

Waarom elektirsche terrasheaters en geen gas?

Geschikt voor het verwarmen van een terras, overkapping, veranda of balkon. De meeste elektrische terrasheaters met infrarood straling hetzelfde als zonnewarmte. Beschikbaar voor wand- en plafondmontage, als vrijstaande heater of bijzondere uitvoeringen voor toepassing in bijvoorbeeld partytent of parasol.

Voordelen 

 1. De installatie is zeer eenvoudig en veilig van deze heater. Elektrische terrasheaters mogen zowel in open als dichte ruimtes worden toegepast. Gasheaters mogen niet in een gesloten ruimte worden toegepast.
 2. De warmte uitstraling is afhankelijk van het model binnen enkele seconden voelbaar.
 3. De heaters zijn volledig vermogen instelbaar en daarbij kan de instelhoek gemakkelijk worden aangepast.
 4. Het zijn (vaak) compacte toestellen.
 5. Inbouw is bij sommige modellen mogelijk, zodat het toestel volledig weggewerkt kan worden.

Nadelen

 1. Bij meerdere heaters zal er een groepen uitbreiding geplaatst moeten worden. Er kan tot maximaal 3600Watt worden geschakeld op 1 groep. Gaat u bijvoorbeeld meerdere heaters plaatsen 2 stuks van 2400Watt dan zullen beiden op een aparte groep aangesloten moeten worden.
 2. De maximale ophanghoogte is ongeveer 3,8 meter. Wordt een elektrische heater hoger opgehangen dan neemt de voelbare warmte snel af. Bij een plafond hoogte van meer dan 3,8 meter adviseren wij een industriële heater de intense warmte uitstraling is meer voelbaar dan een standaard terrasheater op deze plafond hoogte.
 3. Bij de goedkopere varianten terrasheaters kan er een rood bijkomend licht tevoorschijn komen. Dit kan vervelend worden ervaren. Bij de elektrische terrasheater met low glare lamp zal deze rode gloed minder zichtbaar zijn. 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »